måndag 14 september 2009

Hammarby hemkokta

I helgen fick jag den godaste marknadsnougaten jag någonsin ätit. Och jag kan kalla mig något av en expert, har ätit marknadsnougat sedan jag föddes. En gång om året i alla fall.
Jag är från Torsby, och har inte missat en enda mârten sedan jag föddes. Förutom i år. Ville inte gå ner till svininfluensan med bebisen, utan stannade hemma hos mor och far, och mös istället. Sambo fick ta barnen till mârten. Och jag beställde nougat.
Grejen med nougat är att den inte får smaka arrak. Då är det inte nougat längre, då är det något annat. Som tur är får man provsmaka nougaten nästan överallt, och det brukar jag göra eftersom det är viktigt att den inte smakar arrak.
Så när sambo kom hem så var jag spänd - skulle han komma hem med en äcklig arraksvariant, en medelmåttig nougat, eller skulle han ha provsmakat sig runt och hittat den perfekta?
Till min fasa ser jag att han köpt en färdigförpackad påse, alltså inte lösvikt. Det måste betyda att han bara tagit en i farten. Illa. Såg framför mig hur jag skulle få vänta ett helt år tills nästa mârten innan jag fick äta gooood nougat igen. Mârtensgodis.
Närmade mig påsen tveksamt. Slet upp den och luktade på en bit. Hm, ingen arraksdoft, bra där. Stoppade hastigt in en bit i munnen och smakade, mosade runt den i munnen. HEUREKA! Det var den godaste mârtensnougaten jag någonsin ätit!
Tänkte att jag måste berätta det för de som gjort nougaten, prisa dem till skyarna, se till att de aldrig slutar tillverka denna underbara manna från himlen. På påsen står det "Hammarby hemkokta". Jag googlar. Får fram adress och telefonnummer. Men ingen sajt. Hur kan man vara ett företag på 2000-talet och inte ha en sajt? Med kontaktuppgifter? En mailadress man kan skriva till dem på?
Så detta får bli min hyllning istället.

Köp nougat från Hammarby hemkokta. Världens bästa mârtensgodis.

8 kommentarer:

Gulligakulan sa...

Jag håller med!! Hammarbys är den bästa!! Köpte den på marken tidigare i höst och fick springa tillbaka igen innan de stängde för att köpa en ny och större påse!! Googlade just på deras namn, därför hamnade jag här!! Hoppas på att jag kommer hitta dom fler gånger på marknader framöver!!

Linda sa...

Vad roligt att du tycker om våran nougat! Jag jobbar för hammarby hemkokta, och jag vet att det är lite svårt att få tag på oss, vi har ingen hemsida och ingen mejladress och detta att vi helt enkelt inte har tid. Men jätte roligt att du tycker om våran nougat. Vi kommer befinna oss på gröna lund i sommar tror vi, men är inte säker på vad vi kommer att sälja där. Vi befinner oss att befinna oss i skåne i sommar, som ronneby, kivik, sjöbo, hörby, hästveda, vadstena, skara.

Kristina Öijeberg sa...

Och i Torsby till hösten hoppas jag! Tänk om man kunde köpa er nougat över nätet. Funderat på webshop? Oj oj, kanske lika bra att det inte går. Om man ska tänka på vikten...

Veronica H sa...

Älskar oxå er Nougat, men går det få reda på kalorier uppdelat i fett, protein, kolhydrater? Då jag räknar kalorier för tillfället vore det väldigt bra för mig!

Anonym sa...

hammarby hemkokta
filipstadsbacken 16
12343 FARSTA

08 604 04 50
P.S. De sålde ulltröjor också, på Oxhälja! D.S.

Anonym sa...

Hej Kul att ni gillar våran nougat =)svar till veronica H
Jag ska höra med min mamma ( hon som gör nougaten) ang svar på din fråga återkommer så fort jag får svar
Nathalie

Tanya K sa...

JAG AVLIDER!!! MÅSTE HA MER NOUGAT!!!
Haha, seriöst godaste jag någonsin har ätit, och jag måste ha mer! kan inte vänta tills nästa år. Snälla snälla säg hur man kan köpa mer utan att behöva vänta så länge! :o

Anonym sa...

En bil, registrerad på Hammarby Hemkokta, backade på mig idag. Ut hoppar en snubbe som ser ut som en missbrukare och börjar leva om.
Tur för honom att det bara blev en buckla på min registrerinsskylt, annars hade jag polisanmält idioten.