söndag 14 februari 2010

Mat.

Vi försöker nu ge bebisen mat på dagen istället för välling eller gröt på kvällen. Kanske reagerar hon på gluten och det är därför det inte går så bra. Så nu har vi provat puréer med kött och potatis. En till två matskedar går ner. Små, små munsbitar för att hon inte ska kvälja sig. Maten får heller inte vara lite kall, då kväljs hon också. Hon gillar maten, men det går ju inte ner så värst mycket. Vi försöker inte ge henne mer heller, magen måste ju vänja sig också.
Men.
Om hon fått mat, trots att det är så små mängder, så vaknar hon en gång i timmen på natten och har ont i magen. Det går ju fort över med lite vaggning eller amning, men ändå. Man blir ju lite... trött. Så varannan dag får hon ingen mat på dagen, för att vi ska få sova lite. Men den senaste veckan har hon då vaknat varannan timme hela nätterna. För att hon är hungrig.
Phew.

Nästa vecka ska vi lämna blod för att kolla gluten. Och så har vi fått en annan ersättning på recept, som vi ska prova. Ska smaka lite bättre. Om vi får henne att äta det så kanske nätterna blir lite lugnare.
Senaste domen från läkaren är "omogen eller känslig tarm". Nästa steg blir remiss upp till allergimottagningen på sjukhuset. Där vår läkare jobbar när hon inte är på vårdcentralen. Undrar vad det kan bli för skillnad att komma dit då.

Inga kommentarer: